Értesítés

ÉRTESÍTÉS

Az idei évben az önkormányzatunk több pályázatot is nyert, többek között a Kossuth L. utca aszfaltozása, a Kossuth L. u. és a Dózsa Gy. u. járdaépítése, az Ifjúsági ház felújítása (belső és külső munkálatok), valamint a Református templom külső felújítása.

A Magyaregres Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az idei évben is támogatja az óvodásokat, iskolásokat és a nyugdíjasokat.

Az tanévkezdési támogatás igénylése az erre a célra rendszeresített kérelem nyomtatványon történik. A támogatás megállapításának feltétele közép- és felsőfokú tanulmányokat folytatók esetében a tanulói, hallgatói jogviszony igazolása. A támogatáshoz szükséges formanyomtatványt a Magyaregres Község Önkormányzat Hivatali helyiségében (7441 Magyaregres, Dózsa György utca 8.) ügyfélfogadási időben kaphat a tisztelt Kérelmező.

A támogatás feltétele, hogy a kérelmezőnek, vagy a vele közös lakcímen élő személynek az önkormányzat felé adóhátraléka nem állhat fenn.

A Képviselő-testület döntése alapján 10.000 Ft-ot kap minden nyugdíjas, megbecsülésünk jeléül. A kifizetés időpontjáról tájékoztatást fognak kapni. Azok jelentkezését várjuk, akik az elmúlt egy évben lettek nyugdíjasok.

2021. január 1-től megszűnt a Magyaregresi Önkormányzat tűzgyújtási rendelete, miszerint TILOS a tűzgyújtás szabadtéren és ezt szigorúan büntetik! Az ellenőrzést és a bírságolást a Somogy Megyei Katasztrófavédelem látja el. A büntetés 10.000 Ft-tól, akár 1.000.000 Ft-ig is terjedhet. Panasz esetén a 82/528-994-es telefonszámon lehet bejelentést tenni. Kérjük panasz esetén ne az önkormányzatot hívja!

A településünkön az erdészet kb. két hét múlva elkezdi a favágást (akác), ezért a magyaregresi lakosoknak lehetőségük lesz ágfagyűjtésre. Nagy László erdész Úrnál lehet jelentkezni a 30/901-8622-es telefonszámon.

Tisztelettel:

Bodor Zoltán sk

polgármester